Jamaphista

Omgeving

Callantsoog is een mooie badplaats in de kop van Noord Holland op slechts 1 uur rijden van Amsterdam. Alle weken van het jaar bruist het van de gezelligheid. De winkeltjes, restaurantjes en terrasjes zijn 7 dagen per week geopend. De restaurants houden vaak rekening met jonge gezinnen, de kleintjes vermaken zich in een leuke speelhoek. Vanaf het park loop je in een kwartiertje naar het dorp. In de omgeving van Callantsoog zijn prachtige natuurgebieden om uren in te wandelen en fietsen. Kortom, Callantsoog is top in de kop!

Strand

Callantsoog heeft een prachtig en schoon strand. Het strand is wit, breed en kilometers lang. Perfect voor lange romantische wandelingen of een heerlijk dagje genieten op het strand. Callantsoog heeft misschien wel het mooiste strand van heel Nederland. De zon schijnt in Callantsoog ook vaker en langer dan in de rest van Nederland. De strandtenten zijn in de winter ook gewoon open.

Kooibosch en Luttickduin

Direct achter Park de Blenck ligt het natuurgebied Kooibosch en Luttickduin. Het Kooibosch is een oude eendenkooi. Het ligt aan de oostkant van Callantsoog en is van Staatsbosbeheer. De plas is ontstaan bij een dijkdoorbraak rond 1600, waar een bos omheen werd aangelegd. De vangarmen van de eendenkooi zijn nu grotendeels dicht gegroeid. Het Kooibosch kan je alleen bezoeken tijdens excursies.

Het Luttickduin is een groot, open (heide)terrein met aangrenzend wat berken- en dennenbos. Het is vrij toegankelijk voor bezoekers en honden mogen hier los. Langs en deels door het gebied loopt de Jeweldijk, waarover je naar het dorp kunt fietsen en wandelen.

Het Zwanenwater

In de duinen iets ten zuiden van Callantsoog ligt het beschermd natuurgebied "Het Zwanenwater". Een prachtig duingebied met de twee grootste natuurlijke duinmeren van Europa. Je wandelt hier door zowel natte als droge duinvalleien en ondiepe zoetwatermeren waar uitzonderlijk veel bijzondere planten en dieren voorkomen. Vanuit de vogelkijkhutten spot je vele soorten trekvogels die in de duinmeren neerstrijken voor voedsel en rust.

In de maanden mei tot en met begin augustus worden diverse excursies onder leiding van een gids georganiseerd. Tijdens zo'n 'duinsafari' verlaat je de paden en struin je met de boswachter op plekken die anders niet toegankelijk zijn. Dit natuurreservaat wordt beheerd door Natuurmonumenten. Voor leden van Natuurmonumenten is de entree gratis.

Poëzieroute

Al 15 jaar vindt in Callantsoog de poëzieroute plaats. Deze fiets- of wandelroute gaat langs mooie plekjes en tegelijkertijd kan men genieten van prachtige gedichten, die her en der op borden verspreid staan. Callantsoog en omgeving biedt mooie (duin) fietsroutes, informatie hierover vind je in de informatiemap van het huisje.

strand01.jpg strand02.jpg strand03.jpg strand04.jpg strand05.jpg strand06.jpg strand07.jpg strand08.jpg strand09.jpg strand10.jpg omgeving-callantsoogbord.jpg omgeving-kooibosch01.jpg omgeving-kooibosch02.jpg omgeving-kooibosch03.jpg omgeving-kooibosch04.jpg omgeving-kooibosch05.jpg omgeving-kerkjecallantsoog.jpg omgeving-bloemen01.jpg omgeving-bloemen02.jpg omgeving-bollenveld01.jpg omgeving-bollenveld02.jpg omgeving-zwanenwater.jpg omgeving-grutto.jpg